Van Buren sinds 1861

Van Buren

Van Buren

Verwerking van en handel in vachten, huiden, wol en lederproducten.

Van Buren ontmoet je graag in het prachtig verbouwde pakhuis. In het voorjaar van 2014 zijn ze begonnen aan een grote verbouwing. De buitenkant en inpandig, alles is gerenoveerd!

Een rijke geschiedenis, al vijf generaties lang…

In 1861 richtte Sjoerd van Buren in Oosterlittens een huiden- wolhandel en vellenbloterij op. Hij scheidde de wol van het leer en verkocht de halffabricaten afzonderlijk. Het bedrijf ging over van vader op zoon en verhuisde in 1903 naar Bolsward alwaar zij nog steeds gevestigd zijn. In 1969 werd Van Buren een Looierij en concentreerde het bedrijf zich op het maken van eindproducten zoals schapenvachten, wol- en leerproducten. Bedoeld voor decoratie, gezondheid, dagelijks gebruik én voor het creëren van een stukje extra behaaglijkheid.

Naast de vertrouwde producten zoekt Van Buren altijd naar nieuwe items, passend in het assortiment. Tegenwoordig ook bij Van Buren: hoorns, schedels en konijnenvachtjes.

Contactgegevens

Van Buren Bolsward BV
Workumertrekweg 5
8701 WB  Bolsward
Tel.: 0515 572 461

Website: www.vanburenbolsward.nl
E-mail: [email protected]

Producten

Schapenvachten, runderhuiden, rendierhuiden, leder, alpacaproducten, gezondheidsproducten, pantoffels, schoenen, mutsen, wanten, hoorns, schedels, riemen, tassen, karpetten, kussens, meubilair, babycare, konijnenvachtjes, autostuurhoezen, zadelvachtjes…