Artinato | Duurzame kurkproducten voor elk interieur

Het merk Artinato verkoopt duurzame kurkproducten voor elk interieur, zakelijk en privé. Kurk is een volledig natuurproduct, duurzaam, recyclebaar, ecologisch verantwoord, waterafstotend en anti-allergisch. Kurkwanden en kurkvloeren verbeteren de akoestiek en isoleren. Artinato is gespecialiseerd in kurkvloeren, kurkwanden, accessoires, prikborden, kurk op rol. Daarnaast ook in kurk op maat, zoals: wereldkaarten, logo’s, letters en menukaarten.

Natuurproduct

Kurk is een volledig natuurproduct. Hiermee worden duurzame kurkproducten gemaakt en is het een super alternatief voor milieubelastende producten. Met kurkproducten laten we een kleine ecologische footprint achter. Artinato vindt het belangrijk om onze mooie aarde te verbeteren en te behouden. Daarom zijn zij, als duurzame ondernemer, toegelaten als lid van Voor De Wereld van Morgen, een platform voor duurzame ondernemers.

De bast van de boom

Voor kurk worden geen bomen gekapt, de bast wordt 1x in de 9 jaar verwijderd en groeit daarna weer aan. In dit proces neemt de boom steeds meer en meer CO2 op dan een boom met bast. De bast wordt elke keer na het verwijderen dikker en neemt dus meer CO2 op. Kurk is recyclebaar, isoleert, verbetert de akoestiek, brandwerend, anti-allergisch en onschadelijk voor de gezondheid. Het bevat geen toxines of andere schadelijke stoffen.
Kurkwanden hebben een natuurlijke uitstraling. Werken in een natuurlijke omgeving vermindert stress en hoofdpijn, het bevordert het welzijn van de mens!

Kurk assortiment

Kurktextiel is een vegan alternatief voor leer en Peta approved. Kurktextiel heeft deze eigenschappen als leer, is net zo sterk en wordt soepeler in gebruik. Het looien van leer is zeer belastend voor het milieu. Kurktextiel wordt gebruikt voor accessoires zoals kurk tassen, portemonnees, hondenriemen, kleding, schoenen en zelfs meubels.

Artinato verkoopt diverse kurkwanden: kurk wandpanelen, kurk wandtegels, kurkbehang. Hippe kurkvloeren in kurk betonlook, tegellook en houtlook, niet van echt te onderscheiden. Daarnaast kurk interieur accessoires zoals krukken, prikborden, wijnkoelers en kussens. Ook zijn ze gespecialiseerd in kurk maatwerk: bedrijfslogo’s, grote land- en wereldkaarten, muur accessoires, grote prikborden en gepersonaliseerde kurk producten zoals kurk menukaarten met logo.

Een kurkvloer is een duurzaam alternatief voor kunststof vloeren zoals pvc-, vinyl- en laminaatvloeren. Kurkvloeren isoleren warmte & kou en dempen geluid, wel 53% meer dan een laminaatvloer. Kurk wandpanelen kun je toepassen als isolatiemateriaal voor binnen-, tussen- en buitenmuren. Als milieuvriendelijk alternatief voor glaswol, piepschuim, wandtegels, houten panelen en behang.

Kurk logo’s, wereldkaarten en muurafbeeldingen maken ze op maat. Voor direct aan de muur, maar deze worden ook veel gecombineerd met moswanden.

“Voor Artinato is het creëren van nieuwe producten en het meedenken met de klant als de bast van de kurkeik. Het zit ons als gegoten, wij staan voor wat wij doen, met veel passie en plezier. Bekijk ons aanbod op de website.”

“Wil je nog meer weten over kurk? Maak dan een afspraak voor een kurk experience in onze showroom. Je kunt er kurk zien, ruiken en voelen. Bel of app ons gerust voor een afspraak: 0642637681.”

Duurzame groet, team Artinato

Thanks for sharing!