Behang Monet | Wandkleed ‘Sanctity’ | Textielmerk Woven Wonders

Irene van Vliet, oprichtster van het textielmerk Woven Wonders, ontwerpt naast haar eigen collectie ook in opdracht voor klanten die hun huis of bedrijf willen verrijken met haar textielproducten.

Behangproject

Net een maand geleden is voor een klant in Gouda die een prachtig monumentaal pand bezit aan de Goudse Singel bovenstaand behangproject afgerond. Het behang is speciaal ontworpen voor de ruime eetkamer. In deze kamer hangt uit de collectie Woven Wonders, ook het wandkleed ‘Sanctity’. Om de sfeer hiervan door te voeren naar de andere wanden heeft  Irene twee wanden van elk 280 cm. x 200 cm. voorzien van een poëtisch impressionistisch tafereel.

Behang Monet Night

De inspiratie zijn de foto’s die ze heeft genomen in de beroemde tuinen van Giverny van Claude Monet. Een selectie van foto’s aan de waterkant van de vijver met waterlelies, reflectie van bomentakken, bloemen en waterplanten zijn aanleiding geweest om een nieuw panoramisch beeld te creëren waar een vlinder, koi karper en een kolibrie het geheel opvrolijken. Bewust is gekozen voor blauwtinten om een nachtelijke sfeer maar ook poëtische sfeer op te roepen.

Behang Monet Japan

Dit ontwerp heeft dezelfde basis als Monet Night met meerdere foto’s geselecteerd en uiteindelijk ‘geblend’ tot een nieuw beeld. Door het kleurenpalet te inverteren oftewel om te draaien van positief naar negatief ontstaat er een Japans dessin.

Wandkleed Sanctity

De pauw vertegenwoordigt in India een heilig symbool. Met haar kleurrijke elegantie en prachtige verentooi paradeert deze majestueuze vogel door een dromerig landschap omgeven door sprookjesachtige bloemen en grillige bomen.

Contact

“Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen of neem een kijkje op mijn website.”

Hartelijke groet,
Irene

Thanks for sharing!