De Grote Suriname-tentoonstelling | De Nieuwe Kerk Amsterdam | 03 CS Jewelry

Eindelijk is er dan een tentoonstelling over Suriname & haar inwoners. De Grote Suriname-tentoonstelling is vanaf nu t/m 2-2-2020 te bezichtigen in De Nieuwe Kerk te Amsterdam. 03 CS Jewelry is ook van de partij, uitgenodigd om een capsule sieraden collectie te ontwerpen voor deze tentoonstelling. De inspiratiebron is wederom Maria Sybilla Merian (zie ook artikel Rijksmuseum Boerhaave).

Maria Sybilla Merian

Maria Sybilla Merian, één van de grootste vrouwelijke wetenschappers en kunstenaars uit de 17de eeuw. Ze reisde als gescheiden vrouw, samen met haar dochter in 1699 naar Suriname. Om aldaar onderzoek te doen naar de voortplanting en de ontwikkeling van Surinaamse insecten.

Al die prachtige prenten zijn verzameld in één boek: Metamorphosis Insectorum Surinamensium. Dit boek is uiteraard ook te koop en te bezichtigen in de Grote Suriname-tentoonstelling. Ten tijde van de tentoonstelling wordt er dagelijks een bladzijde van het boek omgeslagen.

‘Een meesterwerk en voor mij een oneindige bron van inspiratie!’

Ontwerpster Eljo Kusters

Na een carriére bij nationale- & internationale modebedrijven was Eljo op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat is 03 CS Jewelry geworden! Een sieradenmerk met een internationale uitstraling. De collectie is geïnspireerd op kunst, Victoriaanse rouw sieraden, flora & fauna.

Speciale collectie voor museumshops

Eljo ontwerpt, in overleg, speciale collecties voor o.a. museumshops, eventueel aangevuld met 03 CS Jewelry basics, die aansluiten bij de collectie van het museum. Sieraden, die exclusief verkrijgbaar zijn in de museumshop. Ze heeft reeds collecties gemaakt voor de exposities Mata Hari, Rembrandt & Saskia, Liefde in de 17de eeuw in het Fries Museum te Leeuwarden. Neem gerust (vrijblijvend) contact op met Eljo om te vragen naar de mogelijkheden.

Inkopen

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je sieraden uit de collectie van 03 CS Jewelry inkopen? Neem dan even contact op via onderstaande contactgegevens of bezoek de stand bij TICA Fashion (groen F2) te Uithoorn.

Contactgegevens

03 CS Jewelry
Contactpersoon: Eljo Kusters
Tel.: 06-51681396
Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-13.00 uur.

Verkooppunt:
TICA Fashion groen F2

Website: Binnenkort beschikbaar

E-mail: [email protected]