Ecoprint collectie | Kunst door de brievenbus | Trade Mart | Blom

In 2014 is Mirjam van Gelder gestart met haar bedrijf Butik Batik. Het importeren en verkopen van handgemaakte, kwalitatief hoogstaande batik en bamboe accessoires voor fashion, home & living uit Azië en Afrika. In 2019 heeft Mirjam het ecoprinten ontdekt en is haar merk Blom Ecoprint geboren! Ecoprinten is een techniek die helemaal past in deze tijd. Doordat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen is het naast ambachtelijk ook duurzaam en milieuvriendelijk. De eerste producten zijn nu verkrijgbaar!

Blom Ecoprint

Ecoprint is een ecologische printtechniek waarbij de natuurlijke kleurstoffen van bloemen, bladeren of fruit door middel van stomen of koken een afdruk achterlaten op bijvoorbeeld zijden sjaals en papier.

Het altijd verrassende eindresultaat is afhankelijk van veel factoren, bijvoorbeeld van het jaargetijde waarin een product gemaakt wordt. Elk blad of bloem is anders en reageert verschillend op het maakproces. Dat maakt alle accessoires uniek, net zoals de natuur in de verschillende jaargetijden. De ecoprint van Blom vind je op sjaals, papier (kaarten, boekjes, cadeaulabels), klei (schilderijtjes, onderzetters).

Volop in ontwikkeling

Blom is volop in ontwikkeling… Het ontdekken van nieuwe materialen en technieken staat nooit stil. De producten van Blom worden gemaakt in de schaduw van de Dom, vanuit een zolderatelier aan de rand van de oude Utrechtse binnenstad.

Geef de natuur cadeau!

Unieke (kerst)cadeautjes met de natuur in de hoofdrol. Blom bestaat sinds 2019 en is begonnen met het maken van ecoprints op 100% zijde sjaals. Dunne, zwierige sjaals met de contouren en kleuren van de bladeren die verzameld zijn langs de Utrechtse singels en parken. Sinds kort is de collectie uitgebreid met ecoprints op papier. Dit nieuwe onderdeel van Blom bestaat uit een kaartenserie.

Kunst door de brievenbus & Blom in een lijstje

De ‘Nature-art’ schilderijtjes in klassiek passe-partout zijn gesigneerd en voorzien van een kaart met het verhaal achter dit natuurvriendelijke label. Bijzondere cadeautjes voor bijzondere natuurliefhebbers.

   

Feestelijk inkopen

Kom op maandag 5 oktober en 2 november 2020 feestelijk inkopen bij Trade Mart (2e verdieping) met onder andere de complete collectie van Blom Ecoprint; unieke cadeau’s gemaakt door de natuur en een beetje door Blom. Er zijn speciale kersttafels op de 2e etage met de nadruk op bijzondere kerstcadeau’s. En geniet van de lekkere hapjes bij de exposanten!

Het assortiment van Blom is ook te koop via de website. Neem voor meer informatie gerust (vrijblijvend) contact op met Mirjam van Gelder.

Contactgegevens

Blom Ecoprint
Mirjam van Gelder
What’s App & telefoon: 06-21508405

Website: www.blom-ecoprint.nl
E-mail: [email protected]

SHOWROOM & VERKOOP:
Showroom & verkoop:
Trade Mart- Jaarbeurs Utrecht
B2B showroom B218, 2e etage
Inkoopdag: maandag van 10.00 – 17.00 uur of op afspraak