Exclusieve wandtapijten, kleden, plaids en kussens | Textiellabel Woven Wonders

Textiellabel Woven Wonders is in 2010 opgericht door Irene van Vliet.

Ontwerper Irene van Vliet

Irene ‘schildert’ met garens. Ze is een poëtische verhalenverteller en tovert met de Jacquard textieltechniek. Met haar fantasie- en kleurrijke ontwerpen wordt er een decoratieve magische wereld gecreëerd dat ieder interieur verrijkt. Inspiratie haalt ze uit de natuur en natuurfotografie vormt de basis. Irene: “Voor mij is de schoonheid van de natuur een voortdurende beweging van licht, kleur en vorm. In mijn werk probeer ik deze momenten stil te leggen door middel van fotografie en schilderen om vervolgens de ontstane beelden te vertalen naar textiele kleden.”

Akoestische verbetering

Innovatie en traditie komen samen in de ontwerpen en bieden een gevoel van rust en geborgenheid. Tevens zorgen ze voor een akoestische verbetering.

Wandtapijt Sylvain

Sylvain betekent bosnimf. De boom als krachtig natuurwezen staat centraal in dit kleed. De gouden lucht schittert door het bladerenpakket dat alle tinten van turquoise en blauw heeft en een prachtig contrast vormt met de rijke gouden ondergrond. De afmeting is: 158 × 130 cm., de techniek: jacquard geweven en het materiaal: katoen, acryl, viscose, wol.

Plaids

Plaids ‘Prosperity’ en ‘Bonheur’. Zeer exclusief en in beperkte oplage. De rijkdom en het prachtige kleurgebruik van de decoratieve dessins geven deze foulards een zeer exclusief en origineel karakter en verrijken ieder interieur. De grand foulards worden op ambachtelijke wijze geweven van Alpacawol en biologisch katoen.

Multi-functionele kleden

Door het ruime formaat van 200 x 150 cm. kunnen de kleden gebruikt worden als wand-decoratie of als plaid over de bank of bed. De foulards hebben twee kanten die in kleur en  patroon op een verrassende manier verschillen. Zo kunnen beide kanten gebruikt worden en omgewisseld worden voor het zomer- of winterseizoen.

Kussens

Op basis van het populaire en weelderige dessin van het plaid Prosperity is er een serie kussens samengesteld. De jacquard geweven stof heeft een modern klassieke uitstraling en geeft een gevarieerd aantal dessins aan waardoor deze kussens heel goed met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Contact

“Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen of neem een kijkje op mijn website.”

Met een Zomerse groet,
Irene