Cameo vazen met natuurmotieven in diverse kleuren | Joost Baakman

Joost Baakman heeft deze week prachtige glazen vazen binnengekregen, reproducties in de stijl van Émile Gallé. Het glas is uit meerdere lagen opgebouwd om zo diepte te creëren en  komt het best tot z’n recht als deze iets wordt verlicht, de kleuren worden dan heel levendig. 

Designer Émile Gallé

Émile Gallé (1846–1904) was een Franse glas designer, met als thuisbasis Nancy. Zijn favoriete motief, dat hij dan ook veel gebruikte in zijn werk, was de plant. Ook kwamen er veel insecten motieven in voor. Het glas is één- of veelkleurig gedecoreerd met sierlijke natuurmotieven.

Nét binnen

Bij Joost Baakman zijn 12 verschillende modellen vazen in de Art Nouveau stijl van Émile Gallé binnengekomen in diverse kleuren, maten en vormen. Deze vazen zijn gemaakt d.m.v. de techniek Cameo, dit is het bewerken van glas door te etsen of snijden, waardoor er verschillende (kleur)lagen in het glas ontstaan. De opaciteit (licht-ondoorlatendheid) verschilt per vaas, waardoor er verbluffende patronen ontstaan. De kleuren (of combinaties daarvan) die beschikbaar zijn: groen, geel, blauw, wit en rood. Veelal florale motieven, maar ook winterlandschappen, een naaldwoud en een kolibrie. Helemaal passend bij de trend van nu!

Neem voor meer informatie of voor een inlog op de website even contact op met het team van Joost Baakman, zij helpen je graag verder! Natuurlijk kun je ook de Cash & Carry in Terborg bezoeken. De openingstijden staan hieronder vermeld.

Contactgegevens

Joost Baakman BV Decoratie Groothandel
Ettensestraat 50
7061 AC  TERBORG
Nederland
Tel.: 0315-396969

Joost Baakman

Openingstijden Cash & Carry
Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Website: www.baakman.nl
E-mail: sales@baakman.nl