Growing Concepts | Ecosystemen – wanddecoraties

Ontmoet Growing Concepts; een lifestyle merk waarbij de natuur een grote rol speelt. De slogan van Growing Concepts is ‘Bring life home’! Breng leven in je huis, want daar mag geleefd worden. Omring jezelf hierbij met al het moois uit de natuur zoals planten en natuurlijke producten. Deze producten zijn niet alleen mooi en decoratief maar creëren ook rust en eenheid in je interieur. Benieuwd geworden naar dit merk? Lees dan snel verder.

De collectie

Growing Concepts is bekend geworden door de verkoop van ecosystemen; glaswerk in alle soorten en maten met hierin planten die volledig zelfvoorzienend zijn. Deze familie van ecosystemen breidt zich steeds verder uit, met als echte eyecatcher de Ceres: het eerste ecosysteem dat tegelijkertijd fungeert als bijzettafel!
Naast de verkoop van ecosystemen heeft Growing Concepts ook een verassende collectie met wanddecoraties waarbij ze inspelen op de laatste trends, zoals de Reliëf art. Wil je echt een groene oase in huis? Kies dan voor een moswand. De moswanden zijn gemaakt van gepreserveerd rendiermos en de lijsten van eiken fineer.

Visie van Growing Concepts

Duurzaamheid is erg belangrijk voor het merk. Bij het selecteren van de materialen word hier veel aandacht aan besteed en word er dan ook zo veel mogelijk gekozen voor natuurlijke en duurzame materialen. Zo maken ze veelal gebruik van gerecycled glas en duurzaam hout uit Frankrijk.

De producten worden zoveel mogelijk dicht bij huis geproduceerd. Zo hoeven de producten niet de hele wereld over wat weer beter is voor de co2 voetdruk en ook zo weer beter voor het milieu. Al het glaswerk komt uit Europa en voor de planten werken ze samen met de beste kwekers uit Nederland en Denemarken. De planten hebben een MPS-certificatie. Een keurmerk op het gebied van duurzaamheid.

Ontmoet het team

De founder van Growing Concepts is Kevin van Willigenburg. Hij startte het bedrijf in 2014 met als doel om meer duurzame en onderhoudsvriendelijke planten in het interieur te brengen. Na een aantal jaar gewerkt te hebben op de veiling in Aalsmeer kwam hij erachter dat er vraag was naar meer vernieuwing op plantengebied en begon hij met de verkoop van ecosystemen. Dit bleek een groot succes en was dan ook het startpunt van de groei van Growing Concepts!

Op dit moment bestaat Growing Concepts nog steeds uit een klein maar hecht team. Na jaren het verzenden van de producten zelf in het beheer te hebben gehad werken ze nu samen met een fijne partij die alle pakketten naar de consumenten verstuurd. Met een team van vier personen wordt vanuit het hoofdkantoor in Haarlem het bedrijf gerund. In de loop van de jaren is de collectie naast de ecosystemen uitgebreid naar een complete collectie van natuurlijke interieurproducten. Waarbij de slogan: ‘Bring Life Home’ op alle producten van toepassing moet zijn.

Maatschappelijk betrokken

Naast het duurzame aspect vind Growing Concepts het ook belangrijk om iets voor de maatschappij te betekenen. Hiervoor werken ze samen met een sociale werkplaats. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die met veel liefde meewerken aan de producten van Growing Concepts. Zo verpakken ze onder andere het mos en de aarde en plakken ze alle mos wandpanelen. Door met deze organisatie samen te werken dragen ze niet alleen een steentje bij aan de natuur maar ook aan de maatschappij!

Wholesale/dropshipment

Naast de verkoop op de website heeft Growing Concepts ook een B2B afdeling. Heb je een eigen winkel of ben je een dropshipper en wil je graag Growing Concepts producten verkopen? Dat kan! Zo is het voor wholesale klanten mogelijk om producten kant en klaar in te kopen en voor dropshippers om (DIY) producten op hun website te zetten.

Neem hiervoor contact op met de Wholesale afdeling; wholesale@growingconcepts.nl of vul het contactformulier in op de website. Het team van Growing Concepts zal vervolgens beoordelen of jouw winkel ook goed bij hen past.

Contactgegevens

Growing Concepts
Tappersweg 14-22
2031 EV Haarlem
Tel.: 023-2027942

Website: www.growingconcepts.nl
E-mail: info@growingconcepts.nl

Thanks for sharing!