Herfst/wintercollectie 2022 | 03 CS Jewelry

De  sieraden collecties van 03 CS Jewelry zijn geïnspireerd op kunst, Victoriaanse rouw sieraden, flora & fauna. Eljo Kusters ontwerpt naast collecties onder eigen label ook sieraden voor museumshops. Achter de collecties schuilt altijd een verhaal.

Thema

Het thema van de nieuwe collectie is Ratjetoe. En is er een nieuwe verpakking: Oekraïense borduurpatronen. Het is voor veel mensen een spannende tijd, met kopzorgen. Dat zie je terug in de collectie. Ook is er een verwijzing naar de oorlog in Oekraïne.

Herfst/wintercollectie 2022

In de nieuwe collectie is een cameo van glas (1930) toegevoegd die de kleuren bevat van zowel een olievlek als regenboog. Gecombineerd met een zwart zwaluwtje, die het symbool is voor eeuwig durende liefde (Victoriaanse tijdperk). Deze wordt tegenwoordig gezien als het symbool voor vernieuwing en terugkeer naar een vreugdevolle periode.

Shoot with love is een ketting met een aantal bedels en bovenop zie je een petit cupidootje met pijl en boog, je kunt beter met liefde schieten dan met kogels. Ook zit er een klein sleuteltje aan, want met de sleutel kun je een hart openen toch?

Button necklace is een verwijzing naar de knoop in mijn maag, en het draadje verwijst naar de eindjes aan elkaar knopen en verbinding. Gecombineerd met een bloemetje.

Er is ook weer een lieveheersbeestje in de collectie opgenomen met 7 stipjes, Hippocrates geloofde dat er 7 geheimen op deze wereld waren die alle dingen op orde hielpen, de regenboog bestaat uit 7 kleuren en het getal 7 wordt gezien als een gezegend, gelukbrengend getal. En het lieveheersbeestje is het symbool tegen (zinloos) geweld en kan ook geluk brengen.

Ik hoop dat deze collectie een lichtpuntje mag zijn in de huidige chaos.

Liefs,
Eljo

Museumshops

Eljo maakt ook sieraden speciaal voor museumshops. Sieraden, die passen bij een lopende tentoonstelling. Meer informatie hierover kun je opvragen via mail of bel: 06-51681396.

Contactgegevens

03 CS Jewelry
Contactpersoon: Eljo Kusters
Tel.: 06-51681396
Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-13.00 uur.

Website: www.03csjewelry.com
E-mail: 03canalstreet@gmail.com

Follow 03 CS Jewelry for the latest updates:
www.instagram.com/03csjewelry
www.facebook.com/03csjewelry

Thanks for sharing!