Maria Sibylla Merian | Nieuwe website met webshop | 03 CS Jewelry

De grote Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk Amsterdam ligt alweer 3 maanden achter ons. Eljo Kusters van 03 CS Jewelry heeft hiervoor een sieradencollectie gemaakt geïnspireerd op de botanische tekeningen van Maria Sibylla Merian. De tentoonstelling en de sieraden waren een groot succes! Nu ook verkrijgbaar in Teylers Museumshop in Haarlem.

Maria Sybilla Merian | Nieuwe website met webshop | 03 CS Jewelry

Teylers Museum

Toen Peter Teyler van der Hulst te Haarlem in 1778 overleed, trof men maar liefst 61 ingelijste prenten van Maria Sibylla Merian aan. Dit waren met de hand ingekleurde gravures uit ‘Metamorphosis Insectorem Surinamensium’. Deze gravures verschenen in 1705 voor het eerst in boekvorm.

Meer over Maria Sibylla Merian

Merian werd in Frankfurt geboren als dochter van een Zwitserse vader en een Nederlandse moeder. Ze legde niet alleen de basis voor de entomologie (insectenkunde), maar was tevens ook één van de eerste botanische kunstenaars.

In 1699 begaf ze zich op een avontuurlijke en gevaarlijke reis per schip, samen met haar jongste dochter, naar Suriname. Om aldaar exotische flora & fauna te onderzoeken. Na een aantal jaren in Suriname te hebben gewoond keerde ze ziek terug. De uitvoerige aantekeningen die Maria Sibylla Merian maakte, beperkten zich niet alleen tot de insectenwereld. Ze was ook zeer kritisch over Nederlandse slavenhouders in Suriname. Ze sprak haar afschuw uit over de sociale misstanden van slavernij.

Maria Sybilla Merian | Nieuwe website met webshop | 03 CS Jewelry

Nieuwe website met webshop

De collectie geluksjuweeltjes van 03 CS Jewelry zijn uniek en handgemaakt in Amsterdam. Net nieuw is de website/webshop, waar je het assortiment overzichtelijk kunt bekijken. Wil je meer informatie, een overzicht van de B2B prijzen of ben je geïnteresseerd in een speciale collectie? Neem gerust vrijblijvend contact op met Eljo om te vragen naar de mogelijkheden. Je kunt ook de stand bij TICA Fashion (groen) in Uithoorn bezoeken.

Contactgegevens

03 CS Jewelry
Contactpersoon: Eljo Kusters
Tel.: 06-51681396
Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-13.00 uur.

Verkooppunt:
TICA Fashion (groen)Website: www.03csjewelry.com

E-mail: [email protected]