Sieraden collectie Anton Pieck Museum | 03 CS Jewelry

Na een carriére bij (inter)nationale modebedrijven was Eljo Kusters op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat is 03 CS Jewelry geworden. Een sieradenmerk met een internationale uitstraling. De collectie is geïnspireerd op kunst, Victoriaanse rouw sieraden, flora & fauna. Regelmatig ontwerpt Eljo ook sieraden collecties voor museumshops. Er is net een mooie collectie ontworpen voor het Anton Pieck Museum met als inspiratiebron: De Efteling. Hieronder het verhaal van Eljo (in eigen woorden).

Sieraden collectie voor het Anton Pieck Museum

“Begin dit jaar werd ik uitgenodigd door de conservator van het Anton Pieck Museum in Hattem. Of ik interesse had in een samenwerking. Toen ik werd rondgeleid in het AP museum, was ik aangenaam verrast door het veelzijdige werk van Anton Pieck. De boeken die door hem zijn geïllustreerd zijn ontelbaar, zijn werklust, zijn eenvoud en zijn humor.
Maar bovenal was Anton Pieck een getalenteerd mens!”

“Voor mij persoonlijk is Anton Pieck nauw verbonden aan mijn jeugd (Hij werkte mee aan het ontwerpen van De Efteling). Wij gingen ieder jaar naar de Efteling. Doornroosje, het vliegend tapijt, holle bolle Gijs en de elfjes in de grot dansend in waterlelies en nog veel meer. Het was altijd een feest om te gaan.”

“En hoe leuk is het dan, als de huidige tentoonstelling: “Er was eens…” gaat over de samenwerking van de Efteling en Anton Pieck, nu te bezichtigen in het Anton Pieck Museum.”

“Voor mijn sieraden collectie heb ik mij laten inspireren door een aantal sprookjes en de volgende zin; “Wat is er mooier dan een enkele bloem” – Anton Pieck. En de liefde, want dat zie je terug in zijn werk en in het schilderij wat hij van zijn vrouw Jo heeft geschilderd en deze heeft een centrale plek in het museum.”

“En de sprookjes? Wel die herleven nu in het Anton Pieck Museum.”

Inkopen

03 CS Jewelry heeft naast de getoonde sieraden een nog grotere collectie voor resellers. Ook zijn er mogelijkheden voor op maat. Ben je geïnteresseerd en wil je sieraden inkopen? Neem dan gerust even contact op.

Contactgegevens

03 CS Jewelry
Contactpersoon: Eljo Kusters
Tel.: 06-51681396
Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-13.00 uur.

Website: www.03csjewelry.com
E-mail: [email protected]

Verkooppunt:
TICA Fashion groen