Snelle groei voor Yoshiko Home | Eerlijk & Natuurlijk

YoshikoYoshiko Home is een Nederlands lifestyle woonmerk dat sinds begin vorig jaar op de markt actief is.

Fair Trade

Er is niets mooier dan van een huis een thuis maken terwijl je weet dat de items ‘guilt free’ gemaakt zijn. Daarom noemt Yoshiko haar producten ‘goodies’, deze worden op fair trade gecontroleerd, niet de makkelijkste weg; wel de eerlijkste. Eigenaresse Lisa van Roode reist zelf naar de workshops in Azië om toe te zien dat alles geproduceerd wordt naar de afgesproken omstandigheden. Belangrijk is dat de artisans echt een betere toekomst krijgen. Zo ontvangen de vaklieden in de fabrieken in Bangladesh 30% meer salaris dan gemiddeld in de sector en krijgen zelfs een winstdeling ter support.

Merklabels

Daarnaast worden de merklabels vervaardigd door studenten van een schooltje in de grootste sloppenwijk van Dhaka, waar meiden vanaf 15 jaar dagelijks les krijgen maar ook een uur per dag mogen werken aan de Lotusbloem: het merk icoon van Yoshiko en zo dragen de studenten bij aan het gezinsinkomen.

Lisa van Roode

‘Onze woonaccessoires vervaardigd van natuurlijke materialen slaan vooral aan bij de millennials en zijn zeer populair bij de social media influencers en bloggers.
Stylisten vinden het prettig werken met onze ‘goodies’ want vanwege de neutrale uitstraling want hierdoor passen ze in ieder huis. Daarom zie je ons merk terug in zowel landelijke, romantische als moderne en industriële, stoere of Scandinavische en boho achtige interieurs.’

‘Duurzaamheid lijkt inmiddels wel een modewoord: Voor ons is de natuur altijd onze inspiratiebron en zo werken we met een aantal materialen in de productie landen die veelvuldig voorkomen, bv. waterhyacinth, dat groeit aan de oevers of kokosnoot is ook zo’n dankbaar materiaal; alles wordt ervan gebruikt zoals de olie en t sap maar de noot zelf is een restproduct waarvan wij juist mooie items maken als kaarsen, kandelaars en planthangers. We verkopen zelfs producten van bananenmachee; zeg maar een papiermachee maar dan van bananenbast. En ook gebruiken we recycled glas waarvan we super leuke waxinelampen voor op het terras maken. Jute is ook zo’n materiaal wat mensen vaak alleen kennen als de aardappelzak of de zak van Sinterklaas. Wij maken er prachtige tapijten en zachte manden van die perfect staan op kinderkamers. En ja het klopt dat onze hondenmand gemaakt van zeegras ook een hit is!’

Yoshiko Home is inmiddels bij meer dan 100 retailers in Nederland verkrijgbaar. Daarnaast worden de goodies van dit merk zelfs al verkocht in een aantal landen binnen Europa en van de USA t/m Australië. Natuurlijk en eerlijk slaat global aan en dat is precies wat het merk voor ogen heeft!

Contactgegevens

YOSHIKO
Utrechthaven 9b
3433 PN  NIEUWEGEIN
Tel.  030-2901474 | 06-53431914
Website: www.yoshikohome.com
E-mail: hello@yoshikohome.com