Speciale 03 CS Jewelry Collectie in het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden

Sieradenontwerpster Eljo Kusters heeft onlangs een 03 CS Jewelry exclusive collection gemaakt voor Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.

Geïnspireerd op botanische tekeningen

Deze collectie is geïnspireerd op de botanische tekeningen van Maria Sibylla Merian. Haar observaties en documentatie van de metamorfose van rupsen tot vlinders zijn belangrijk. Zij was, voor zover bekend, de eerste die insecten tekende samen met de plant waar ze op floreerden.

Meer over Maria Sibylla Merian

In 1699 vertrok ze, als gescheiden vrouw, naar Suriname met haar jongste dochter, een bootreis van 2 maanden. Vanuit Paramaribo trokken ze daar de binnenlanden in en Maria Sibylla documenteerde alles wat ze over de metamorfose van tropische insecten kon ontdekken en maakte een groot aantal prachtige tekeningen en aquarellen. Een aantal printen zijn ook terug te vinden in de collectie van Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.

Speciale collectie voor museumshops

Eljo ontwerpt, in overleg, speciale collecties voor o.a. museumshops, eventueel aangevuld met 03 CS Jewelry basics, die aansluiten bij de collectie van het museum. Sieraden, die exclusief verkrijgbaar zijn in de museumshop. Ze heeft reeds collecties gemaakt voor de exposities Mata Hari, Rembrandt & Saskia, Liefde in de 17de eeuw in het Fries Museum te Leeuwarden en voor het Rijksmuseum Boerhaave.

Wil je meer informatie over de sieraden van 03 CS Jewelry? Neem gerust (vrijblijvend) contact op met Eljo om te vragen naar de mogelijkheden. Je kunt ook de stand bij TICA Fashion (groen F2) in Uithoorn bezoeken.

Contactgegevens

03 CS Jewelry
Contactpersoon: Eljo Kusters
Tel.: 06-51681396
Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-13.00 uur.

Verkooppunt:
TICA Fashion groen F2Website: Binnenkort beschikbaar

E-mail: contact

FacebookInstagram