Stijlvolle sieraden met als thema Frida Kahlo | Vintage look | 03 CS Jewelry

Na een carriére bij (inter)nationale modebedrijven was Eljo Kusters op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat is 03 CS Jewelry geworden. Een sieradenmerk met een internationale uitstraling. De collectie is geïnspireerd op kunst, Victoriaanse rouw sieraden, flora & fauna.

Frida Kahlo

Frida Kahlo (6 juli 1907–13 juli 1954) was een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes. En Mexico is momenteel hot, in het Cobra Museum in Amstelveen is er o.a. een tentoonstelling over dit mooie land: Intens Mexico genaamd. In samenwerking met het team cultuur & retail heeft Eljo daar de styling/visual merchandising van de museumshop gedaan. Vandaar dat Frida dé inspiratiebron is geworden voor de nieuwe 03 CS Jewelry collectie.

 Frida Kahlo en haar sieraden

Ze zag er altijd prachtig uit, opzichtige sieraden, geborduurde folkloristische kleding en kleurrijke bloemen in haar haar, dat was Frida Kahlo! Na een zwaar ongeluk werd ze een tijdlang bedlegering. Hierdoor kwam ze op het idee om te gaan schilderen, prachtige zelfportretten.

Dit seizoen zie je een terugkeer van sieraden uit de vorige eeuw, in een nieuw jasje gestoken. Eljo heeft voor de Frida Kahlo collectie voor vintage exemplaren gekozen. Op de zelfportretten zie je de mooiste sieraden. Eljo heeft diverse kralen (bloemkelkjes, vlinders, dragonflies, rattle snake) gebruikt als verwijzing naar o.a. haar wenkbrauwen, haar geborduurde tops en bloemenkransen. Haar liefdes waren groots, meeslepend en dramatisch. Dat inspireerde Eljo om de petite heart medaillon aan de 03 CS Jelwelry collectie toe te voegen. Frida droeg hand oorbellen, vandaar de helping hand in gold. Bij de botanical bottle cords zie je ook een hart, in het roze. De bottles zijn gevuld met gedroogde bloem(blaadjes); Flower Power!

Speciale collectie voor museumshops

Eljo ontwerpt, in overleg, ook speciale collecties voor o.a. museumshops, eventueel aangevuld met 03 CS Jewelry basics, die aansluiten bij de collectie van het museum. Sieraden, die exclusief verkrijgbaar zijn in de museumshop. Ze heeft reeds collecties gemaakt voor de exposities Mata Hari, Rembrandt & Saskia, Liefde in de 17de eeuw in het Fries Museum te Leeuwarden, De Grote Suriname-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk. Neem gerust (vrijblijvend) contact op met Eljo om te vragen naar de mogelijkheden, collecties, prijslijsten.

               

Inkopen

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je sieraden uit de collectie van 03 CS Jewelry inkopen? Neem dan even contact op via onderstaande contactgegevens of bezoek de stand bij TICA Fashion (groen F2) te Uithoorn.

Contactgegevens

03 CS Jewelry
Contactpersoon: Eljo Kusters
Tel.: 06-51681396
Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-13.00 uur.

Verkooppunt:
TICA Fashion groen F2Website: Binnenkort beschikbaar

E-mail: [email protected]