Style de Vie Authentique wint Red Dot met Katai Forged!

Style de Vie Authentique is een dynamische groothandel die zich richt op de zakelijke markt. Koken & tafelen is een manier van leven en het bedrijf ziet het als een uitdaging om hiervoor mooie en bijzondere producten aan te bieden. En dat is zeker gelukt, want met de messenserie Katai Forged zijn zij de winnaar van de Red Dot Design Award 2020!

Style de Vie Authentique wint Red Dot met Katai Forged!

Red Dot Design Awards onderscheiding

Het bedrijf uit Geldermalsen won de onderscheiding in de categorie Product Design. De messen werden door de internationale jury geroemd om het unieke ontwerp, de esthetiek en de uitzonderlijke functionaliteit.

Katai Forged

Bij het ontwerpen van de Katai messen zijn golfachtige vormen als inspiratiebron gebruikt. Dit is terug te zien in de vorm van het lemmet die golvend doorloopt in het heft. Het lemmet is volledig met de hand gesmeed in 5 lagen van Japans VG10 staal. De hamerslag op het lemmet heeft dankzij de extra nabewerking met behulp van een zeer fijne hamer een verfijndere look met een geheel unieke uitstraling. Het heft is vervaardigd van wortelhout en wordt eerst afgevuld met hars, hierna geperst en vervolgens gemodelleerd. Dit gehele proces maakt elk mes uniek in afwerking, afmeting, kleur en houtstructuur.

Style de Vie Authentique wint Red Dot met Katai Forged!

Internationaal platform

Red Dot Design Awards biedt ontwerpers en fabrikanten van over de hele wereld een platform om hun producten te laten beoordelen. Dit jaar deden er ontwerpers en bedrijven uit ruim 60 landen mee met in totaal meer dan 6.500 producten. De internationale jury bestaat uit ervaren deskundigen uit verschillende disciplines en komt al zo’n 65 jaar bijeen om elk jaar de beste ontwerpen te selecteren. Het beoordelingsproces duurt enkele dagen en is gebaseerd op twee essentiële criteria: de juryleden testen alle inzendingen om niet alleen de esthetiek te beoordelen, maar ook de gekozen materialen, het niveau van het vakmanschap en de functionaliteit.

“De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze uitstekende producten hebben gemaakt die het winnen van een prijs waard zijn. De producten hebben de jury overtuigd, niet alleen door hun esthetiek, maar ook door hun onvergelijkbare toepasbaarheid. Met hun ontwerpen zetten de prijswinnaars een nieuwe standaard in hun branche. Ik wil hen van harte feliciteren met hun succes”, aldus Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

Red Dot Design Museum

Op 22 juni 2020 wordt Katai Forged toegevoegd aan de tentoonstelling ‘Design on Stage’ in het Red Dot Design Museum Essen, waar alle bekroonde producten te zien zijn. Het museum wordt daarmee een hotspot voor ‘best-in-class’ industrieel design. Vanaf die datum zal het winnende product van Style de Vie Authentique ook worden gepresenteerd in de online tentoonstelling op de Red Dot-website. Het Red Dot Design Jaarboek 2020/2021 verschijnt in juli 2020.

Wil je meer informatie of alle producten + inkoopprijzen van Style de Vie Authentique bekijken? Neem hiervoor even contact op met het team via onderstaande contactgegevens. Daarnaast is het ook mogelijk om B2B in te kopen bij Trade Mart (Retailbeurs), Stand X3-D441.

Contactgegevens

Style de Vie Authentique BV
De Panoven 17
4191 GW  GELDERMALSEN
Tel.: 0183–745065

Website: www.styledevie.nl
E-mail: [email protected]