Tegemoetkoming schade COVID-19 | Coronaloket | KVK

De Kamer van Koophandel heeft het volgende bericht gepubliceerd: De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. De Kamer van Koophandel heeft een overzicht met wat de mogelijkheden zijn.

Tegemoetkoming schade COVID-19

Mkb-bedrijven, zowel met als zonder personeel, in branches die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus, kunnen sinds vrijdag 27 maart 2020 een aanvraag indienen voor een directe, éénmalige tegemoetkoming van 4.000 euro, vrijgesteld van belastingen. Deze Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is vrij te besteden.

Voor wie is deze tegemoetkoming?

De tegemoetkoming is bedoeld voor die mkb-bedrijven, zowel met als zonder personeel, die door noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies, schade lijden. Je komt in aanmerking als je voldoet aan de voorwaarden én de hoofdactiviteit van je onderneming overeenkomt met één van de in de regeling benoemde SBI-codes.

Meer info via De Kamer van Koophandel 

Inmiddels is er een speciaal KVK Coronaloket, waar je terecht kunt voor al je vragen/regelingen.

KVK Coronaloket