Vakbeurs IPM ESSEN voor de groene sector, waaronder tuincentra en groene detailhandel | 24 t/m 27 januari 2023

De groene sector staat voor grote uitdagingen. De IPM ESSEN waarmee de Messe Essen van 24 t/m 27 januari 2023 in het nieuwe jaar de spits afbijt, is een ideaal platform om jou en je bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.

Talrijke vakflora, speciale shows en thematische rondleidingen nodigen bezoekers uit om zich te laten informeren over de laatste internationale (groene) trends en innovaties, maar ook om waardevolle contacten te leggen. Voor de beursbezoekers is er een e-book met handige oriëntatiehulp voor de planning van de rondgang op de beurs. Er is namelijk veel te beleven op de IPM ESSEN 2023!

Informatie

De talrijke internationale product presentaties geven nieuwe input voor een succesvol bedrijfsjaar. Bezoekers kunnen zich onder meer verheugen op de nieuwe collectie ‘justchrys 2023’, die praktische en creatieve ideeën toont voor het multi talent Chrysanthemum.

Op de grote actie- en trendstand van de speciale show BLOOM’s WORLD valt veel te ontdekken en uit te proberen. Het aanbod omvat evenementen bloemsierkunst voor bruiloften, natuurlijk rouwbloemwerk en deelnames aan creatieve workshops.

De bloeiende Relax & Talk-ruimte nodigt je uit voor gespecialiseerde opdrachten en uitwisselingen met deskundigen.

Groenstylist Romeo Sommers | Tuincentra & groene detailhandel

Groenstylist Romeo Sommers presenteert verkoopbevorderende POS-concepten in
het IPM Discovery Center in hal 7 voor tuincentra en de groene detailhandel. Meerdere keren per dag kunnen geïnteresseerde bezoekers deelnemen aan rondleidingen om meer te weten te komen over actuele retailtrends en hoe ze de klanten van morgen kunnen inspireren.

E-Book | Programma IPM

Het volledige programma van de vakbeurs IPM vind je in het het nieuwe e-book van de IPM ESSEN 2023. Deze is compact, digitaal en actueel. Links leiden naar de details van de afzonderlijke nevenevenementen en informatieaanbiedingen, deze worden voortdurend bijgewerkt.

Vakbeurs IPM in het kort

Vier dagen gevuld met trends, innovaties en discussies met professionals.

 • Product presentaties.
 • Bloom’s world; evenementenbloemsierkunst voor bruiloften, natuurlijk rouwbloemwerk en deelnames aan creatieve workshops.
 • Showvitrine nieuwe producten; Sinds 2008 wordt op de IPM ESSEN de wedstrijd voor de beste planteninnovaties gehouden. De Zentralverband Gartenbau (Duitse overkoepelende tuinbouwvereniging) en de Messe Essen roepen gezamenlijk alle exposanten op om hun innovaties in te sturen. Een vakkundige jury beoordeelt de tentoongestelde planten. De aantrekkelijkste planten uit de assortimenten bloeiende en groene kamerplanten, voorjaarsbloeiers, perk- en balkonplanten, snijbloemen, vaste planten, struikgewas en potplanten worden op de openingsdag, 24 januari, verkozen tot ‘IPM Noviteit 2023’.
 • Groenstylist Romeo Sommers presenteert verkoopbevorderende POS-concepten in
  het IPM Discovery Center in hal 7. Meerdere keren per dag kunnen geïnteresseerde
  bezoekers deelnemen aan rondleidingen om meer te weten te komen over actuele
  retailtrends en hoe ze de klanten van morgen kunnen inspireren.
 • Trends in de bloemsierkunst beleven; talrijke product presentaties
 • show BLOOM’s WORLD valt veel te ontdekken en uit te proberen. Het aanbod omvat evenementen bloemsierkunst voor bruiloften, natuurlijk rouw bloemwerk en deelnames aan creatieve workshops.
 • Klimaatbomen en stedelijk groen.
 • Internationaal tuinbouwforum.
 • Show your Colours Award
  Wie heeft het beste marketingverhaal? Dit is waar alles om draait bij de Show Your
  Colours Award, die gezamenlijk wordt georganiseerd door IPM ESSEN en BIZZ
  Communications. De ingezonden planten en hun verhalen worden gepresenteerd.

Meer agendapunten vind je in het E-book.

E-book met het volledige programma van IPM ESSEN 2023

Openingstijden

De IPM ESSEN is geopend van 24 tot 27 januari 2023 in de Messe Essen, dinsdag t/m donderdag van 9.00 – 18.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

Meer info + tickets IPM ESSEN 2023

Thanks for sharing!