Van ontwerp tot realisatie | Gemeente Landsmeer Zorgloket | De Interieurstudio

De Interieurstudio werd benaderd door de gemeente Landsmeer om een interieurontwerp te maken voor het gehele nieuwe Zorgloket Middelpunt met diverse kantoren, receptie en Centrum voor Jeugd & Gezin. En daarnaast ook de bouw te begeleiden. Van ontwerp tot realisatie, lees mee hoe dat in z’n werk ging en aanschouw het prachtige eindresultaat!

Wensen

Jolanda Leguijt van de Interieurstudio: “Stap 1, we gaan met de klant in overleg. Wat zijn de wensen en wie (naast de eigen medewerkers) bezoeken het pand, wat moeten de ruimtes uitstralen. De sfeer, de kleuren en de materialen proberen we weer te geven in een moodboard. Dit is de leidraad voor het gehele ontwerp.

Plattegrond & materialenplan

Vervolgens gaan we dieper in op hoe de diverse ruimtes gebruikt zullen gaan worden en wat het Plan van Eisen is. Op basis van deze informatie tekenen we de plattegrond en de diverse ruimtes in zoals wij denken dat dit het beste zou passen binnen het geheel.
Vervolgens stellen we het materialenplan samen. Deze wordt uitgewerkt in een overzicht van items welke we gaan toepassen en de kleuren/materialen die we adviseren.
Het voorlopige ontwerp wordt gepresenteerd, waarbij wijzigingen worden doorgevoerd en samen zijn we dan tot een definitief ontwerp gekomen!

De bouw

Tijdens de bouw zijn we aanspreekpunt voor het bouwbedrijf, de projectontwikkelaar en de klant. We wonen regelmatig bouwvergaderingen bij om te zorgen dat alle voorbereidingen voor het ontwerp al worden meegenomen en er achteraf geen onverwachte breekwerkzaamheden of kostbare aanpassingen nodig zijn. Ook voor de ontwikkelaar zorgen we ervoor dat deze in het bezit komt van lichtplannen, wandafwerkings-plannen en dergelijke zodat tijdens de werkzaamheden al rekening gehouden kan worden met het einddoel.”

Succesvol ontwerp

Wat ons ontwerp voor de gemeente Landsmeer zo succesvol heeft gemaakt is dat wij alle ruimtes multifunctioneel hebben ingericht en met naturelle kleuren en materialen. Een lunchplek of vergaderruimte kan ook als flexwerkplek of voor overleg gebruikt worden. In de kantoren is er op dossierkasten een plaat aangebracht zodat het een bar wordt waar men aan kan zitten werken, vergaderen of documenten kan uitspreiden. In de vergaderruimtes hebben we prachtige foto’s van het natuurgebied Het Twiske van Johan Vet aangebracht om de natuur naar binnen te halen. De tapijttegels in de kantoren zorgen voor een goede akoestische demping en zijn in mosgroene natureltinten uitgevoerd. In de algemene ruimte en entree hebben we een houtlook pvc vloer aangebracht omdat dit het meest praktische is voor oudere mensen die op bezoek komen (met rollators) en omdat deze makkelijk te reinigen is. We hebben een hexagon vloerkleed van pvc in deze vloer verwerkt om een ‘huiskamergevoel’ te realiseren.


Om de doorgang vanuit de wachtruimte naar het gedeelte waar het personeel aan de bar zit toch enigszins af te sluiten hebben we een doorgang van moswanden aangebracht. Het behoudt het open karakter op deze manier, maar zorgt wel voor een natuurlijke scheidslijn voor bezoekers. In 1 van de moswanden hebben we een interactief informatiescherm toegepast.”

Boven de XXL tafel in de wachtruimte hebben we een combinatie van natuurlijke lampen en een frame met kunstplanten (bijna niet van echt te onderscheiden) aangebracht, om ook hier het huiselijke gevoel te benadrukken in plaats van systeemplafonds met tl buizen.”

Bij het consultatiebureau hebben we een grafiti kunstenaar een ‘dorp met huisjes’ laten aanbrengen op de wand waarin dieren wonen zodat de kinderen op de verschoontafel langs deze wand op een positieve manier afgeleid worden. Om te zorgen dat men de kinderwagens op de juiste plek neerzet, hebben we een parkeerbord met een knipoog gemaakt. De artsenkamers hebben warme zachte zalmtinten om een fijn en rustig gevoel bij zowel ouders als kinderen te realiseren.

We hebben na de media aandacht voor dit project al meerdere kleine en grote zorginstellingen mogen herinrichten, iets wat we met volle aandacht en passie doen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Contactgegevens

De Interieurstudio
Lagedijk 10B
Tel.: 06-22153832
1544 BG ZAANDIJK

Website: www.deinterieurstudio.nl
E-mail: [email protected]

Thanks for sharing!