Boek ‘Word je eigen interieurarchitect’ | Tanja Brandt

In het najaar bracht interieurarchitecte Tanja Brandt haar eerste boek uit. ‘Word je eigen interieurarchitect’ werd een boek voor iedereen, die met zijn of haar interieur aan de slag gaat.

‘Word je eigen interieurarchitect’

Het boek van Tanja staat boordevol basisinformatie over de interieurarchitectuur, maar heel praktisch en concreet uitgelegd. Met de handige tips, de 3D tekeningen uit haar praktijk en materiaalinformatie is dit boek een must voor iedereen die een huis gaat bouwen, renoveren of gewoonweg alleen maar het toilet wil restylen.

Tanja Brandt

Tanja is geboren in Nederland, alwaar ze interieurarchitectuur studeerde. Ze woont nu al meer dan twintig jaar in Vlaanderen waar ze haar eigen kantoor als interieurarchitecte runt, met projecten in binnen,- en buitenland. Ze ontwierp ook een eigen tafelcollectie en laat deze maken in België, in eigen beheer. Bijzondere vormen, warme materialen en lichte kleuren, kenmerken haar typische interieurstijl, die ook in de tafelcollectie tot uiting komen.

Ze schreef het boek, omdat interieur haar passie is, maar ook haar job. En ze het liefst van al iedereen een mooi interieur gunt.

De praktijk

Tanja: “Tijdens het bouwen of renoveren van hun woning moeten mensen op korte tijd veel keuzes maken. Ik merk dat veel mensen niet over de nodige basisinformatie beschikken, die echt wel heel nuttig kan zijn, voordat je start aan een interieurproject. Ik kom maar al te vaak bij mensen thuis, die toch de verkeerde keuzes maakten. Dat vind ik jammer, omdat er veel tijd, energie en geld gaat in een interieur. Bouwfouten of missers kun je vaak voorkomen. Met de hulp en informatie in het boek voorkom je veel ellende, door enkele eenvoudige zaken te weten te komen”.

Tanja: “Ik merk in de praktijk, dat mensen het bijvoorbeeld heel moeilijk vinden om dingen te combineren. Kleuren kiezen, de juiste materialen combineren of welk materiaal kies je nu voor een vloer of een keukenwerkblad. Door middel van een aantal hele eenvoudige maar erg handige tips en weetjes uit het boek, kan het niet meer misgaan!”

Drie delen

Het boek is opgebouwd uit 3 delen.
1) In het eerste deel geeft Tanja uitleg over de belangrijkste pijlers van de interieurarchitectuur, zoals kleur, licht, compositie, afmetingen en meer.
2) In het tweede deel neemt Tanja je mee aan de hand en volg je je eigen project met haar als virtuele interieurarchitect. Ze wandelt als het ware mee en helpt je hoe je de informatie uit deel 1 omzet in de praktijk, zodat je je eigen interieurarchitect wordt.
3) In het laatste deel van het boek krijg je nog eens per ruimte een heel duidelijk overzicht waar je op moet letten. Bijvoorbeeld in de badkamer: wat zijn de valkuilen en wat zijn de gouden tips hier.

Spreker op beurzen en evenementen

Door het verschijnen van het boek werd Tanja een veelgevraagd spreker op beurzen en evenementen. In een lezing geeft ze het publiek in een vlotte stijl alle pijlers mee voor een ‘goed’ interieur. Het publiek kan vragen stellen, over interieur op zich of concreet over een eigen project. Deze presentatie is voor iedereen een echte eyeopener en geeft een andere kijk op je eigen interieur.

Contact

Het boek ‘Word je eigen interieurarchitect’ is verkrijgbaar in de meeste boekwinkels en op Bol.com. (Standaard Uitgeverij, Manteau € 29,95)

Voor presentaties, lezingen en workshops over interieur kun je contact opnemen via www.binnenhuis-architect.be.

Thanks for sharing!