Esgii | Originele vilten sloffen uit Mongolië

Esgii importeert originele vilten sloffen voor dames, heren en kinderen. De sloffen worden gemaakt in Mongolië op basis van Fair Trade. Er is keuze in heel veel verschillende modellen & kleuren, deze zijn allemaal handgemaakt en duurzaam. Esgii is het Mongoolse woord voor vilt…

Esgii | Originele vilten sloffen uit Mongolië

De start

Esgii is ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië in augustus 2009. Hier werd contact gemaakt met lokale mensen, die viltproducten aan het maken waren. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. Daarna is het bedrijf in mei 2010 officieel opgericht. Er wordt inmiddels met meerdere kleine Fair Trade-organisaties samengewerkt.

                                        

Fair Trade

Er wordt gewerkt volgens de principes van Fair Trade. Financiering vooraf en het betalen van een eerlijke prijs voor het product: een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten en niet één die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Doordat de lokale Mongoolse producten hun weg vinden naar de exportmarkt, worden er werkgelegenheid en inkomsten gecreëerd, waardoor de welvaart van de mensen zelf, hun familie en zelfs die van anderen in hun dorp kan toenemen!

Misschien ben je geïnteresseerd geraakt, dan kun je hier je vrijblijvend meer informatie en/of inkoopprijzen opvragen, het team helpt je graag verder!

Contactgegevens Esgii

Esgii.nl
Herengracht 15
2312 LA   Leiden
Tel.: 06-18290203

Website: www.esgii.nl
E-mail: [email protected]

Facebook

Instagram

Pinterest

Twitter

Producten

Vilten sloffen voor dames, heren en kinderen…