Internationale vakbeurs IPM ESSEN 2020 | 28 t/m 31 januari | Planten, bloemsierkunst, inrichting

Vooruitblik IPM ESSEN 2020

De internationaal toonaangevende tuinbouwbeurs vindt dit jaar plaats van 28 t/m 31 januari, voor het eerst in de compleet gemoderniseerde Messe Essen. Het aanbod van de internationale vakbeurs omvat innovatieve producten en diensten op het gebied van planten, techniek, bloemsierkunst en inrichting. Daarnaast is op de IPM ESSEN een veelzijdig programma beschikbaar. Het officiële partnerland van de beurs is buurland Frankrijk.

Compleet gemoderniseerd beursterrein

Van 28 tot en met 31 januari 2020 vindt de IPM ESSEN voor de 38ste keer plaats in de Messe Essen. In 2020 wordt deze internationaal toonaangevende tuinbouwbeurs voor het eerst op het compleet gemoderniseerde beursterrein gehouden. De acht grote, ultramoderne beurshallen, allen gelijkvloers, de Galeria en Hal 1A bieden de ruim 1500 exposanten uit bijna 50 landen de ideale omgeving om hun producten en oplossingen te presenteren. Daarnaast zullen bezoekers van de IPM ESSEN 2020 voor het eerst via de nieuwe Glasfoyer Ost binnenkomen.

   

   

Landen stands

Uniek op de IPM ESSEN zijn de talrijke landen stands; in 2020 is Turkije, met een stand oppervlakte van 220 vierkante meter, terug op de beurs. En na een jaar pauze is ook Guatemala weer van de partij. Litouwen krijgt een eigen landen stand. Ook andere landen hebben hun deelname bevestigd: België, China, Costa Rica, Denemarken, Groot-Brittannië, India, Israël, Italië, Japan, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Taiwan, Hongarije en de VS tonen hun oplossingen en innovaties.

Frankrijk partnerland

Bijzondere aandacht krijgt de landenstand van Frankrijk, aangezien de “Grande Nation” in 2020 het officiële partnerland van IPM ESSEN is. Op het internationale tuinbouwforum staat alles in het teken van Frankrijk en worden de actuele inzichten op het gebied van tuinbouw behandeld.

    Onderscheidingen, prijsuitreikingen en wedstrijden

De Green City in Hal 1A wordt opnieuw de hotspot voor prijsuitreikingen en wedstrijden. In de ‘Showvitrine Nieuwe Producten’ worden de mooiste en beste nieuw geteelde plantenvariëteiten van de deelnemende exposanten door een professionele jury gekeurd. Het motto van de IPM-wedstrijd van 2020 is ‘Zo leef ik – groener wordt het niet!’, de wekroep van de jonge generatie voor een betere bescherming van het klimaat en het milieu. Bloemisten en bloemisten in opleiding worden opgeroepen om hun fantasie de vrije loop te laten en met hun inzending hun liefde voor de diversiteit en schoonheid van de natuur uit te drukken. Bij de ‘Show Your Colours Awards’ in Hal 7 draait het allemaal om vaste planten en struiken met bijzondere marketingconcepten. Hoe opvallender het verhaal achter de plant is, hoe groter de kans op die begeerde prijzen.

Info Tickets

Contactgegevens

IPM ESSEN
Norbertstraße 2
45131  ESSEN
Duitsland

Website: www.ipm-essen.de

Facebook LinkedIn