Sieradencollectie geïnspireerd op Frida Kahlo | Drents Museum Assen | 03 CS Jewelry

Dit jaar zijn er prachtige tentoonstellingen over Frida Kahlo (Mexicaanse surrealistische kunstschilderes) in Nederland. A Love Revolution in het Cobra Museum For Modern Art te Amstelveen (reeds afgelopen) en Viva La Frida in het Drents Museum te Assen (van 8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022). Frida is tot op de dag van vandaag nog ‘springlevend’ en geliefd. Door haar vele zelfportretten wordt ze ook wel de ‘selfie queen’ genoemd. 03 CS Jewelry, Eljo Kusters, is voor beide tentoonstellingen gevraagd om een sieradencollectie geïnspireerd op Frida Kahlo te ontwerpen voor de museumshops.

Sieradencollectie | Eljo Kusters

“Ik heb mij laten inspireren door een paar schilderijen van Frida waar belangrijke symbolen in zijn verwerkt, zoals de kolibrie. Dit prachtige vogeltje is het Mexicaanse symbool voor de liefde. De libelle staat voor verandering/transformatie en de helping hand bedel is ook terug te vinden in haar werk. Het kralensnoer met bedels is een knipoog naar de rozenkrans ketting.”

Kleurrijke bloemen

“En natuurlijk bloemen, heel veel bloemen. Ze versierde haar haar met prachtige en kleurrijke bloemen uit haar tuin en er is ook een beroemde uitspraak van Frida: “I paint flowers, so they never die”. En zo is het! Hoe leuk/fijn is het dat de sieradencollectie met  enthousiasme is ontvangen door de bezoekers in Cobra, het was een groot succes. En nu op naar Assen, want we krijgen geen genoeg van Frida!”

Groet, Eljo

Inkopen

Ben je geïnteresseerd en wil je sieraden inkopen of een collectie laten ontwerpen? Neem hiervoor even contact op met Eljo.

Contactgegevens

03 CS Jewelry
Contactpersoon: Eljo Kusters
Tel.: 06-51681396
Bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-13.00 uur.

Website: www.03csjewelry.com
E-mail: [email protected]

Follow 03 CS Jewelry
For the latest updates;
www.instagram.com/03csjewelry
www.facebook.com/03csjewelry